Когато „Всичко имаше“, най-много имаше опашки за всичко!

Когато „Всичко имаше“, нямаше… пари. Имаше аванс и заплата защото парите стигаха само за една седмица. Следващата седмица дебнехме часа когато пак ще дават пари, за да се наредим на опашка пред касиерката…

Когато „Всичко имаше“, нямаше…“екстри“ за всички партийци . Имаше опашка за АБПФК. И накрая те станаха повече не само от шумкарите, а и от шумата в гората.
Когато „Всичко имаше“, нямаше…привилегии за простосмъртните, а само за партийците-я по-висок разряд, я ведомствено жилище…Самата система принуждаваше хората и много от конформизъм или битови съображения се редяха на опашка за членство, пред партийния секретар.

Когато „Всичко имаше“, нямаше…присъди за партийните членове. Много рядко ги осъждаха, но първо ги изключваха от партията.

Когато „Всичко имаше“, нямаше…възможност да се преместиш от село в града. Затова имаше опашка пред селският кмет и пред партийният секретар, за да ти дадат бележка за „временно жителство“, на само в конкретен град.

Когато „Всичко имаше“, нямаше… цветни телевизори. Затова имаше опашки, за да си купиш телевизор „с връзки“.

Когато „Всичко имаше“, нямаше… леки коли. Затова имаше опашки за москвичи и мукавени трабанти. Но ще ги получиш само ако внесеш 1 500лв. и държавата да ги ползва без да ти дава лихви 10г.

Когато „Всичко имаше“, нямаше…маслини и се юрвахме на опашка, когато чуехме , че някъде са „пуснали“.

Когато „Всичко имаше“, нямаше…банани и портокали. Имаше опашки за тях само на Нова година и през четири години, преди Конгресите на Партията/с главно П/.

Когато „Всичко имаше“, нямаше…опашки за тоалетна хартия, защото нямаше тоалетна хартия. И си бършехме дупетата с „Работническо дело“.

Когато „Всичко имаше“, нямаше…опашки пред няколкото Корекома, защото не всеки имаше долари, са да си купи нещо „по-така“ от загниващият капитализъм…

Когато „Всичко имаше“, нямаше…опашки пред телените мрежи на заградената като концлагер България. Защото разстрелваха всеки, който иска да избяга от „социалистическият рай“ и вгорчаваха животът на роднините на този „враг на народа“…

Днес има опашки… пред Борисов за обществени поръчки, за бордовете на директори/като Р.Овч. и мъжа на Нинова/, за партийни калинки на ГЕРБ и БСП, за чиновници- лемури в държавната администрация.

Днес има опашки… пред гишетата на КАТ и изобщо в МВР, където са седнали тъщите и любовниците на МВР-началниците

Днес има опашка… за вички простосмъртни … на терминал 2. 566 села в страната са без население или с едноцифрен брой жители, показва справка на БТА, направена в Националния регистър на населените места на НСИ за броя на жителите по селища към 31 декември 2016 г. Същата справка показва, че село Лозен е по-голям от 145 града или иначе казано от повече от половината градове в страната. Ежегодно българите се топят с около 40 000. Невидимо, но методично, статуквото след ДС-ти ноември унищожава 1300годишната Аспарухова държава!

ФАКТ!